Június 23-án sikeres közlekedésbiztonsági vizsgát tett Bugovics Edit és Tánya vakvezetőkutya. A Balaton-parti város útvonalán zajló vizsga kiválóan sikerült a ragyogó napsütésben.

Edit az elmúlt év végén egy televízióban látott műsor után döntött úgy, hogy vakvezetőkutyát igényel az MVGYOSZ-től. A nyugdíjas kora ellenére kifejezetten aktív hölgy, több civil szervezetnek a tagja, többek között a Veszprém Megyei Vakok és Gyengénlátók Egyesületének is, ahol kirándulások szervezésével járul hozzá a civil szervezet tevékenységéhez, valamint a Vörösberényi Kertbarát Körnek is, ahol gazdasági feladatokat végzett, amíg azt látása engedte.

Tavaly télen a Veszprém Megyei Vakok és Gyengénlátók Egyesülete segítségével nyújtotta be a vakvezetőkutya-igénylését, és legnagyobb örömére már néhány hónap múlva két kutyussal is megismerkedhetett. Tányával már az első alkalommal megszerették egymást, a nyugodt, felelességteljes és szófogadó vakvezetőkutyával habitusukban is összeillenek. Ahogy Edit fogalmazta: Tánya úgy érkezett ez első közös hétvégére, mint aki hazajön. A nagy állatbarát hírében álló hölgynek egy idős hobbikutyája és egy cicája is van, Tánya nemcsak őt, hanem kedvenceit is hamar elvarázsolta.

Miközben az aktív közösségi életet élő Edit vizsgázott, gyermekei és barátai drukkoltak érte otthon. Telefonja azóta is folyamatosan csöng, ő pedig Tánya kutyus fejét simogatva örömmel fogadja a gratulációkat.

Balesetmentes közlekedést és sok boldogságot kívánunk!❤

Köszönet illeti Huszovszky Katalint és családját Tánya felnevelésében nyújtott segítségükért. 😍

Köszönjük a vizsgabírók, Hajdu Mária, Juhászné Mályi Edit, Gazsó Krisztina és Auth Flóra (mentor: Rózsa Kata) kutyakiképző, valamint Móni Imola gyógypedagógus elkötelezett munkáját!😊

Köszönet Az Emberi Erőforrások Minisztériuma felkérésére a Slachta Margit Nemzeti Szociálpolitikai Intézet „Segítő kutya kiképzéssel foglalkozó szervezetek támogatása 2021” létrejött pályázatának. (SKK2021)