Gazsó Krisztina egy barna színű vizslával ül egy kanapén

A kutya mindig is részét képezte az életemnek, már gyermekkorom óta. Nagyon érdekelt  a kutyák viselkedése, a kutya-ember kommunikáció. Ezért kutyakiképzést tanultam.

Renkó Zsuzsát (tapasztalt kutyakiképzőt) évek óta ismerem. Zsuzsi biztatott, hogy ezt a munkát meg kellene ismernem. Hosszas rábeszélések után jöttem el a kutyaiskolába, és bepillantást kaphattam az itt folyó munkába. Már az első alkalommal belecseppentem a mélyvízbe. Egy átadótláthattam, azt a pillanatot, mikor kutya és gazda első közös együttműködése elkezdődik. Csodálatos élmény volt, sorsfordító, ami azóta is meghatározó az életemben és a munkámban.

Ettől a pillanattól kezdve nem volt kérdés, hogy mivel szeretnék foglalkozni. Persze nem lesz rögtön az emberből vakvezető kutya kiképző. Önkéntesként kezdtem el dolgozni a kutyaiskolán, közben elvégeztem a habilitációs kutyakiképzője tanfolyamot, kutyás terápiás foglalkozásokon vettem részt, valamint viselkedés problémás kutyák rehabilitációjában nyújtottam segítséget.

Aztán eljött az a nap, mikor a központ vezetőjétől bizalmat kaptam, azóta az MVGYOSZ-nél dolgozom, mint vakvezető kutya kiképző.