MVGYOSZ Vakvezetőkutya Egészségügyi Alap

A Szövetség az MVGYOSZ Vakvezetőkutya-kiképző Központ (VKK) által kiképzett vakvezető kutyák egészségügyi állapotát félévente ellenőrzi.

A kötelező védőoltások vakcináit országszerte, és a VKK telephelyén található állatorvosi rendelőjében elvégezhető egészségügyi beavatkozásokat is térítésmentesen biztosítja azon látássérült személyek részére, akik az MVGYOSZ vakvezetőkutyáival közlekednek.

beteg labrador kutya fekszik

2018-ban, az MVGYOSZ Centenáriumi Évében merült fel az elképzelés, hogy a vakvezetőkutyák egészségi állapotában váratlanul bekövetkező negatív változások gyógyítási, kezelési költségeihez a Szövetség pénzbeni támogatást nyújtson. Az ötlet nyomán egy célzott adománygyűjtő kampány keretében, nagylelkű adományozók összefogásával sikerült létrehozni azt az elkülönített pénzügyi alapot, (VKEA) amelyből a műtétre, vagy gyógykezelésre  szoruló vakvezetőkutyák gazdái támogatásban részesülhetnek.

A támogatási rendszert részletes szabályzat írja le.

VKEA Szabályzat

A szabályzat ide kattintva tölthető le.

Kérelem

A VKEA igénybevétele az innen letölthető Kérelem kitöltésével, majd az MVGYOSZ Vakvezetőkutya-kiképző Központ 1212 Budapest, Dunadülő sor 206883 hrsz címre küldött, postai levélben lehetséges.

Jogorvoslat

Azon Kérelmező, akinek a Kérelmét a Bizottság elutasítja jogorvoslattal élhet, melyhez kapcsolódóan az innen letölthető adatlapon nyújthat be fellebbezést.

A VKEA támogatása

A VKEA-t bárki támogathatja pénzbeni adományával. Az adományozáskor meg kell jelölni, hogy az adomány célja a VKEA támogatása.

Az adományozási lehetőségekről ide kattintva többet is megtudhat.