kép: férfiak és nők álló shilouettje látható a képen

A köznevelésről szóló törvény értelmében érettségi vizsgára csak az a tanuló bocsátható, aki igazoltan elvégzett 50 óra közösségi célú tevékenységet, ezt nevezzük iskolai közösségi szolgálatnak.

Ki végezhet közösségi szolgálati tevékenységet az MVGYOSZ-nél?

A diákok azon civil szervezeteknél, valamint állami, egyházi intézményekben teljesíthetik az 50 óra közösségi szolgálatot, melyek együttműködési megállapodást kötöttek az adott oktatási intézménnyel. Az együttműködés létrejöttét kezdeményezheti az oktatási intézmény vagy a közösségi szolgálatos diákot fogadó szervezet is, így az MVGYOSZ is nyitott újabb együttműködések kialakítására és újabb iskolák közösségi szolgálatos diákjainak fogadására.

Milyen tevékenységeket végezhetek az MVGYOSZ-ben iskolai közösségi szolgálatosként?

Az MVGYOSZ iskolai közösségi szolgálatos diákokat elsősorban az alábbi tevékenységek végzésére fogad:

  • hangoskönyvek felolvasása
  • hangoskönyvek stúdió-munkálatainak elvégzése
  • a Vakvezetőkutya-kiképző Központ tevékenysége során felmerülő feladatok ellátása
  • eseti jelleggel az MVGYOSZ rendezvényein való közreműködés, segítségnyújtás

Hogyan zajlik a folyamat?

Az iskolai közösségi szolgálati tevékenység minden esetben előre egyeztetett időpontban és helyszínen zajlik. A hangoskönyvek felolvasását és stúdió-munkálatait egyénileg, otthon, saját eszközeiken is végezhetik a diákok. A rendezvényeken néhányfős csoportokban tudjuk fogadni az iskolai közösségi szolgálatot végzőket, akik elsősorban a logisztikai és kísérési feladatokban lehetnek a szervezők és a résztvevők segítségére.

Az iskolai közösségi szolgálatosok munkáját minden esetben az adott projekt vagy rendezvény felelőse koordinálja, így a diákok közösségi szolgálati naplójában is ő igazolja jelenlétüket és a tevékenységgel töltött óraszámot.

Hogyan jelentkezhetek?

Iskolai közösségi szolgálati tevékenységre való jelentkezés vagy további kérdés esetén az alábbi űrlap kitöltésével írjon nekünk:

Jelentkezem iskola közösségi szolgálatra

Kérjük, töltse ki az alábbi űrlapunkat: