kép: egy idős úr és egy idős hölgy mosolyogva, átkarolva egymást ülnek egy padon

Mindannyiunk ideje korlátozott ezen a Földön. Életünk folyamán álmodunk, tervezünk, szeretünk, dolgozunk, alkotunk. Amit alkottunk, amiért megdolgoztunk, életünk befejezése után valaki másé lesz. Hogy kié, azt a törvények szabályozzák, a törvény pedig kimondja, hogy mindenkinek joga van dönteni arról, hogy kié legyen az életében megszerzett vagyona. Ez a jog a hagyományozás joga, az ingatlanok és ingóságok, a pénz vagy értékpapírok, továbbá az egyéb nem materiális javak összessége pedig a hagyaték.

Törvényes örökösök híján igazán nemes cselekedet az ember vagyonát egy olyan szervezetre hagyni, amelynek célja hasonlóan nemes, mint maga az örökhagyó szándéka.

Egy-egy hagyaték akár több tíz látássérült személy számára teheti lehetővé, hogy az MVGYOSZ Vakvezetőkutya-kiképző Központban kiképzett vakvezetőkutya segítse útján, és legyen hűséges társa, barátja, jókedvre derítő pajtása egy évtizeden keresztül.

Ha Ön még nem tudja eldönteni, hogy kire hagyja a tulajdonát képező dolgokat, akkor mérlegelje a lehetőséget, hogy a Magyar Vakok és Gyengénlátók Országos Szövetségének vakvezetőkutya-kiképző tevékenységét támogassa.

Ha kérdése van, vagy szeretne meggyőződni arról, hogy biztosan jó helyre kerülne-e a hagyatéka, akkor a kapcsolat menüpont alatti elérhetőségek valamelyikén veheti fel a kapcsolatot munkatársainkkal.