Fontosnak tartjuk, hogy a nyilvánosság széles körben megismerhesse, hogy milyen feladatokat képes elvégezni  egy vakvezető kutya és miként kell viselkedni akkor, ha vakvezető kutyával közlekedő látássérült van a közelünkben. Ezekről humoros kommentárral tarkított, látványos, élő vakvezető kutyás bemutatóinkon is tájékoztatjuk az érdeklődő közönséget.

Bemutatók, tematikus rendezvényeken 

Az esélyegyenlőség, vagy a kutya témakört felölelő nagyobb rendezvények részeként tartunk vakvezető kutyás bemutatókat Magyarország különböző pontjain. Ezeken a szervezők meghívása alapján veszünk részt.

Bemutatók, saját rendezvényeinken

A látássérültséghez köthető jeles napokon, mint például a Fehérbot Nemzetközi Napja, vagy a Fogyatékossággal Élők Világnapja, illetve  és természetesen a Vakvezető Kutyák Világnapja, saját szervezésű rendezvényeinken tekinthetők meg vakvezető kutyás bemutatóink.

Legutóbbi nyilvános bemutatónk

Helyszín: Budapest, Városliget, tópart

Időpont: 2019. április 27.

Facebook esemény: Jótékonysági séta a vakvezető kutyákért

Instagram bejegyzés: –

Videó:  #Vida Konrád videója

Helyszín: Debrecen, Külsővásártér 16.

Időpont: 2019. szeptember 14.

Összefoglaló: A Látássérültek Észak-alföldi Regionális Egyesület meghívásának tettünk eleget 2019. szeptember 14-én. Az Egyesület tagjai Renkó Zsuzsanna és Szilágyi Melinda kiképzők és RIco és Summer tanuló vakvezető kutyák bemutatója megtudhatták hogyan “készül” a vakvezető kutya és miben tud segíteni egy látássérült számára. József Anna kiképző Lujzi segítő kutya segítségével bemutatta mit tudnak a terápiáskutyát.

Fotók:
Akadály pálya a nyilvános bemutatón. Mvgyosz kiképzők és a gyakorlatot mutatnak be két vakvezetőkutyával

Következő nyilvános bemutatónk

Helyszín: Még nincs

Időpont: Még nincs

Facebook esemény: Még nincs