Fontosnak tartjuk, hogy a nyilvánosság széles körben megismerhesse, hogy milyen feladatokat képes elvégezni  egy vakvezetőkutya és miként kell viselkedni akkor, ha vakvezetőkutyával közlekedő látássérült ember van a közelünkben. Ezekről interaktív, látványos, élő vakvezetőkutyás bemutatóinkon is tájékoztatjuk az érdeklődő közönséget.

Bemutatók tematikus rendezvényeken 

Az esélyegyenlőség vagy a kutya témakört felölelő nagyobb rendezvények részeként tartunk vakvezetőkutyás bemutatókat Magyarország különböző pontjain. Ezeken az eseményeken a szervezők meghívása alapján veszünk részt.

Bemutatók saját rendezvényeinken

A látássérültséghez köthető jeles napokon, mint például a fehérbot nemzetközi napja vagy a fogyatékossággal élők világnapja, illetve természetesen a vakvezetőkutyák világnapja, saját szervezésű rendezvényeinken tekinthetők meg vakvezetőkutyás bemutatóink.

Legutóbbi nyilvános bemutatónk

Helyszín: Budapest, Városliget, tópart

Időpont: 2019. április 27.

Facebook esemény: Jótékonysági séta a vakvezetőkutyákért

Instagram bejegyzés: –

Videó:  #Vida Konrád videója

Helyszín: Debrecen, Külsővásártér 16.

Időpont: 2019. szeptember 14.

Összefoglaló: A Látássérültek Észak-alföldi Regionális Egyesülete meghívásának tettünk eleget 2019. szeptember 14-én. Az egyesület tagjai Renkó Zsuzsanna és Szilágyi Melinda kiképzők, valamint Rico és Summer tanuló vakvezetőkutyák bemutatói során megtudhatták, hogyan „készül” a vakvezetőkutya és miben tud segíteni egy látássérült ember számára. József Anna kiképző Lujzi segítőkutya társaságában azt mutatta be, hogy mire képesek a terápiás kutyák.

Fotók:
Akadály pálya a nyilvános bemutatón. Mvgyosz kiképzők és a gyakorlatot mutatnak be két vakvezetőkutyával

Következő nyilvános bemutatónk

Helyszín: Még nincs

Időpont: Még nincs

Facebook esemény: Még nincs