A vakvezető kutyáinkkal közlekedő látássérültekkel nem ér véget a kapcsolat a sikeres közlekedésbiztonsági vizsgával. Mint egy élettartamra szóló garanciát vállalva, a vakvezető kutyáink esetlegesen, az idő múlásával, a gyakorlás hiányából adódó, adott területen megkopott tudását, reflexeit munkatársaink felfrissítik.

Szakmai tanácsadás

Egyszerűbb esetekben telefonon, vagy  az oldal alján található űrlap kitöltésével adnak tanácsot munkatársaink egy-egy probléma megoldására.

Reflexfelfrissítés

Összetettebb probléma esetében az MVGYOSZ Vakvezetőkutya-kiképző Központ szimulációs lakrészébe költözhet be egy időre a gazda-kutya páros, és intenzív gyakorlással állítják helyre a kutyának a kiképzési program során beépült, de időközben megkopott  reflexeit, illetve a gazda közlekedésbiztonsági vizsgáig megszerzett tudását.

kép: Egy kiképző és a egy látássérült személy vakvezető kutyájával éppen azt gyakorolják, hogy tudnak gyorsan reagálni egy útesten lévő káttyúra!

Gazditovábbképző Akadémia

Általános, egyidejűleg több látássérült, illetve vakvezetőkutya esetében jelentkező problémák megoldását célozza a Gazditovábbképző Akadémia címen ismert rendezvény.  Az egyes események adott témakörre fókuszálnak, és minden résztvevő szakszerű segítséget kap az adott jelenség vagy probléma megoldásához.

kép: egy kiképző hölgy épp egy fontos probléma megoldását magyarázza az őt körül ülő látássérülteknek

Amennyiben kérdése, észrevétele van, kérjük, írjon nekünk: