A vakvezető kutyáinkkal közlekedő látássérültekkel nem ér véget a kapcsolat a sikeres közlekedésbiztonsági vizsgával. Mint egy élettartamra szóló garanciát vállalva, a vakvezető kutyáink esetlegesen, az idő múlásával, a gyakorlás hiányából adódó, adott területen megkopott tudását, reflexeit munkatársaink felfrissítik.

Szakmai tanácsadás

Egyszerűbb esetekben telefonon, vagy  az oldal alján található űrlap kitöltésével adnak tanácsot munkatársaink az adott probléma megoldására.

Reflex felfrissítés

Összetettebb probléma esetében az MVGYOSZ Vakvezetőkutya-kiképző központ szimulációs lakrészébe költözik be egy időre a gazda-kutya páros és intenzív gyakorlással állítják helyre a kutya a Kiképzési program során beépült, de idő közben megkopott  reflexeit, illetve a gazda a közlekedésbiztonsági vizsgáig megszerzett tudását.

kép: Egy kiképző és a egy látássérült személy vakvezető kutyájával éppen azt gyakorolják, hogy tudnak gyorsan reagálni egy útesten lévő káttyúra!

Gazdi Továbbképző Akadémia

Általános, egyidejűleg több látássérült, illetve vakvezető kutya  esetében jelentkező problémák megoldását célozza a Gazdi Továbbképző Akadémia címen ismert rendezvény.  Az egyes események adott témakörre fókuszálnak és minden résztvevő szakszerű segítséget kap az adott jelenség, vagy probléma megoldásához.

kép: egy kiképző hölgy épp egy fontos probléma megoldását magyarázza az őt körül ülő látássérülteknek

Amennyiben kérdése, észrevétele van, kérjük, írjon nekünk: