Az MVGYOSZ Vakvezetőkutya-kiképző Központjában nem csak a saját tenyésztési programunkból származó kiskutyákból lehet vakvezetőkutya, hanem rendszeresen vásárolunk kölyköket más tenyészetekből is. Így érkezett meg hozzánk a két testvér, Uno és Ulti. Uno sárga labrador kan, Ulti pedig fekete. A két vagány apróság jelenleg egészségügyi megfigyelés alatt áll, ezt követően pedig önkéntes kölyöknevelőknél folytatják a felkészülést a nagybetűs életre.

 Uno, a sárga labrador kölyök pedig a fűben hasalva, egy fadarab elmélyült rágcsálása közben néz a kamerába.

A most kéthónapos kölykök úgy érzik, övék a világ: pillanatok alatt feltérképezték, vagyis alaposan bejárták és végigszaglászták új környezetüket, ahol szerintük minden arra szolgál, hogy ők játszanak vele. Láthatóan minden (is) érdekli őket az udvaron és a házban egyaránt. Ha pedig elfáradnak az alapos felfedező munkában, legszívesebben emberek közvetlen közelségében szeretnek megpihenni, leginkább ölben, de tulajdonképpen bárhogyan.

 Ulti, a fekete labrador kölyök vigyorgó pofival lohol a zöld fűben a kamera felé.

Ha a két kis rosszcsont láttán bárki kedvet kapott az önkéntes kölyöknevelésre, további információkért kattintson a lentebb lévő gombra