Mindig is az életem részét képezte az állatokkal való törődés, tapasztalataimat először az állatmentésben szereztem, ezért nem is volt kérdés, hogy a saját kutyáimat is menhelyről szeretném örökbe fogadni.

2019-ben fogadtam be az első saját kutyámat, és beiratkoztunk egy kutyaiskolába, ahol egy kutyatréneri tanfolyamot végeztünk el együtt, ezután segédoktató, végül oktató lettem ugyanebben az iskolában. 2020-ban ismét bővült a családunk egy siket border collie-val, aki egy teljesen külön világot mutatott meg nekem a kutyázásban.

Hamarosan jelentkeztem kölyöknevelőnek az MVGYOSZ-hez, mert szerettem volna megtapasztalni, hogy milyen az élet egy kölyökkel, illetve picit jobban elmélyedni a vakvezetőkutyák világában. Ez a világ annyira magával ragadott, hogy az első lehetőségnél beiratkoztam Habilitációskutya-kiképző tanfolyamra, később pedig szeretném elvégezni a Vakvezetőkutya-kiképző tanfolyamot is.

Ezúton is szeretném megköszönni a bizalmat az MVGYOSZ vezetőinek és a kiképzőknek, akik bizalmat szavaztak nekem és elindítottak, illetve segítenek ezen az úton. Az életem szinte teljesen felfordult, hiszen előtte egy multinál dolgoztam, ezért hálás vagyok az élettársamnak is, aki mindenben támogatott. Ez nem egy egyszerű szakma, de büszkeséggel tölt el, hogy itt dolgozhatok.

 

Schiff Mónika

központvezető