Kedves Gazdik!

A Wizzair légitársaság módosította a honlapján található tájékoztatóit, hogy még érthetőbbé tegye a segítőkutyával való utazás feltételeit.

https://wizzair.com/hu-hu/informaciok-es-szolgaltatasok/utazasi-informaciok/kulonleges-segitseg

Eszerint:

Amennyiben az Ön utazásához a 27/2009 SZMM rendelet szerint meghatározott segítőkutya szükséges, a kutya szállítása díjmentes az Európai Unión belül, illetve az unió országaiból az unión kívüli országokba induló járatainkon. Egy járaton csak egy kutya utazhat, és nem foglalhat el ülőhelyet.

A foglalás során jelezze, hogy segítőkutyával utazik, és értesítse róla a különleges segítséget nyújtó telefonos ügyfélszolgálatot is, vagy lépjen kapcsolatba a Wizz Airrel az erre a célra kijelölt e-mail-címen. Kérjük, legkésőbb 48 órával a járat menetrend szerinti indulása előtt küldje el nekünk az alábbi dokumentumokat:

  • igazolás arról, hogy a kutyája hivatalos segítőkutya;
  • minden egyéb dokumentum, amely a kiindulási és az érkezési országok előírásai szerint szükséges.

Egyesült Királyságba utazók figyelmébe:

Egyesült Királyságba tartó járataink esetében akkor szállítható segítőkutya, ha a kutya – a fenti feltételek mellett – megfelel a https://www.gov.uk/pet-travel-travelling-with-assistance-dogs weboldalon részletezett további feltételeknek:

  • mikrocsippel van ellátva;
  • rendelkezik különleges (állatorvos által kiadott) útlevéllel vagy harmadik országbeli orvos által kiállított igazolással, amely tartalmazza különösen az állat színét, fajtáját, nemét és a mikrochip vagy tetoválás számát;
  • rendelkezik oltási könyvvel és veszettség ellen beoltásra került,

Felhívjuk utasaink figyelmét, hogy amennyiben az állat nem felel meg a fenti feltételeknek, úgy az Egyesül Királyság hatóságai karanténba zárhatják az állatot.

A fentieken kívül állatok fuvarozását nem vállaljuk. Az érzelmi támogatást nyújtó állatok nem utazhatnak a Wizz Air járatain.

forrás:https://wizzair.com/hu-hu/informaciok-es-szolgaltatasok/utazasi-informaciok/kulonleges-segitseg