Szeptember 13-án a NAV közzétette az SZJA 1%-os felajánlásban részesült szervezetek idei listáját. Idén 2705 adózó döntött úgy, hogy az MVGYOSZ-nek adja az adója 1% százalékát. Segítségükkel 24.920.464 Ft gyűlt össze, 25%-kal több, mint a tavalyi évben.

A MVGYOSZ mintegy negyed évszázada jogosult az SZJA 1 százalékok gyűjtésére és felhasználására. A szövetség az elmúlt évekhez hasonlóan idén is tematikus Facebook-kampánnyal hívta fel a figyelmet arra, hogy az adózók 1 százalékos rendelkezései hogyan és miben segíthetik a szervezet országos feladatellátását.

Az idei Facebook-kampányban egy-egy népszerű szolgáltatást vagy a látássérült emberek által gyakran használt eszközt mutattunk be Üde, a fekete labrador segítségével.

A felajánlott SZJA 1%-ból a vak emberek fehérbothoz, új hangoskönyvekhez, a látássérült diákok adaptált tankönyvekhez, a vakvezetőkutyák gazdái új vezetőhámhoz és sok más, a látás hiányát áthidaló és a mindennapi életet segítő eszközhöz juthatnak.

Az adózóknak köszönjük a bizalmat, a Facebook-posztjaink megosztását, a megerősítést és a pozitív visszajelzéseket.

Üdének és gazdájának, Gonda Emőkének pedig köszönjük a kreativitást és a türelmet egy-egy kampányfotó elkészítéséhez!

Amennyiben az 1%-on túl is szeretné az MVGYOSZ szakmai munkáját támogatni, azt megteheti az OTP adománykampányához való csatlakozással, a Telekom adományvonalon vagy bankkártyás adományozással.

dr. Nagy Sándor
elnök