Április 22-én, szombaton tíz órától nagy érdeklődés mellett rendezte meg az MVGYOSZ az Országos Vakvezetőkutya Találkozót a szövetség nagy múltú csepeli Vakvezetőkutya-kiképző Központjában. Nem könnyű megmondani, hogy mi volt a várva várt esemény legfelemelőbb pillanata. Talán az, amikor az önkéntes kölyöknevelők átvették a Rithnovszky-díjat dr. Nagy Sándortól és Schilling-Rithnovszky Beatrixtől?

Vagy az, amikor a kiképzett és képzés alatt álló kutyusok megmutatták a tanpályán, hogy miért pótolhatatlan a segítségük egy látássérült ember számára?

Persze az is lehet, hogy sokan a kennellátogatás emlékét vitték magukkal, vagy azokat a pillanatokat, amikor egy-egy önkéntes kölyöknevelő újra találkozhatott rég nem látott szeleburdi négylábú neveltjével, akiből azóta felelősségteljes és komoly vakvezetőkutya lett.

Egy statikus kép csak részben tudja visszaadni a találkozó hangulatát, galériánkba ezért igyekeztünk minden emlékezetes pillanatból becsempészni valamennyit.

Köszönjük a VKK önkénteseinek, hogy a vendégek fogadásában, kísérésében, a finom falatok elkészítésében és még sok egyéb feladat elvégzésében a segítségünkre voltak.❤

Képleírások a fotóknál. A képeket Szecső Gábor készítette.