Hamisítatlan tavaszi hangulatban telt április 23-án a Magyar Vakok és Gyengénlátók Országos Szövetsége Vakvezetőkutya-kiképző Központjában az utógondozási nap. A csepeli központban megrendezett eseményre több mint 20 látássérült gazdi és négylábú segítője látogatott el. A találkozón nemcsak egymással, hanem hajdani kiképzőikkel is találkozhattak kutyusok és gazdáik. A résztvevők közül többen már nem az első olyan kutyával közlekednek, amelyet az MVGYOSZ Vakvezetőkutya-kiképző Központjában képeztek ki.

Amíg a sárga, barna, fekete kutyák kifulladásig futkároztak, a gazdik finom süteménnyel, pogácsával, kávéval, teával frissítették a lelküket is. Hatalmas beszélgetések, tapasztalatcserék, sztorizgatások, régi emlékek felidézése hallatszott a terasz felől. Öröm volt látni a kiképzőknek, hogy a gazdik mennyire hálásak kutyáik mindennapos segítségéért. Az eseményen a régi, legendás vakvezetőkutyákról is megemlékeztek.

A találkozón készült interjúkat meghallgathatják az MVGYOSZ újonnan indult podcast-csatornáján és a Hobby Rádió május 3-án és 10-én, kedden 9 és 21 órakor kezdődő Esélyegyenlőségi Magazinjában. Az interjúk folyamatosan kerülnek fel az MVGYOSZ podcast-csatornájára, amely megtalálható az Apple podcast-ben és a Spotify alkalmazásban is, ha a keresőbe beírják az MVGYOSZ rövidítést.

Fotógalériánk a találkozó emlékezetes pillanataiba enged betekintést.