A Magyar Vakok és Gyengénlátók Országos Szövetsége Vakvezetőkutya-kiképző Központjának munkatársai nagy örömmel vettek részt Abony Város Önkormányzata meghívására a 2022. május 7-én megrendezett vakvezető- és terápiáskutya-találkozón, mellyel vitéz lovag Rithnovszky János munkássága előtt tisztelegtek a szervezők.

A VKK munkatársai méltatták Rithnovszky János munkásságát, aki már több mint 45 éve, 1976-ban Csepelen alapította meg az első magyarországi Vakvezetőkutya-kiképző Iskolát, mely 1978-tól az MVGYOSZ részeként működik. Az MVGYOSZ kutyás bemutatóját most is nagy érdeklődéssel fogadták a látogatók, a különböző kiképzési fázisban lévő vakvezetőkutyák pedig, lámpaláztól egyáltalán nem zavartatva magukat, kitűnően teljesítettek a mobil akadályokból összeállított tanpályán. A kezdő tanulókat Uwel, a haladókat Linda, a „ballagókat” pedig Ramsey képviselte. A város egyik népszerű cukrászdája, a Sarokház Kávéház még egy hamisítatlan kutyatortával is meglepte a négylábú segítőket, ami persze kizárólag kutyáknak alkalmas alapanyagokat tartalmazott.

Az eseményen Bárány Krisztina önkéntes, Gazsó Krisztina vakvezetőkutya-kiképző, Moni Imola gyógypedagógus, Rózsa Kata vakvezetőkutya-kiképző és Schiff Mónika központvezető vett részt.

A fotókon az esemény emlékezetes pillanatai láthatóak.