Március 11-én verőfényes napsütésben, de viharos szélben „eregettük” a vakvezetőkutyákat az MVGYOSZ Vakvezetőkutya-kiképző Központjában az utógondozási napon. Az előző alkalmakhoz hasonlóan a résztvevőket most sem rettentette el az időjárás, szó szerint a „szélrózsa” minden irányából érkeztek a gazdik hűséges négylábú társaikkal. Nemcsak Budapest kerületeiből, hanem Csávoly, Kisköre, Őrbottyán, Pécs, Sitke, Szeged, Szigethalom, Szigetújfalu, Szulok, Várpalota településekről is képviseltették magukat.

Az év első utógondozási napján többek között beszéltünk a közelgő Vakvezetőkutyás Találkozóról, illetve bejelentettük, hogy azoknak a vakvezetőkutyás gazdiknak, akik nehezen oldják meg a vakvezetőkutyájuk futtatását, az MVGYOSZ előre egyeztetett időpontban lehetőséget nyújt a kutyusuk kimozgatására a VKK területén.

A kötetlen beszélgetés során mindenki elmondta tapasztalatait, történeteit, javaslatait, tippjeit és tanácsait vakvezetőkutyás témában. Az örömteli diskurzus mellett persze az elmaradhatatlan adminisztrációval is foglalkoztunk: átvettük az egészségügyi ellenőrző lapokat, díjmentesen cseréltük az elhasználódott hámokat, alkatrészeket.

Gasztronómiai utazásunkat Mayer Mónika lilahagymával díszített sültzsíros kenyere és Tót Laci bácsi füstölt szalonnája tette teljessé.

Köszönet a finom falatokért!❤

És a kutyák?

A vakvezetőkutyusok pedig egy-egy doboz ízletes fogtisztító rágcsával térhettek haza. Hogy melyik az a cég, amelyik kitüntetett minket figyelmével és adományával, egyelőre még titok, de a jövő héten erről is lerántjuk a leplet.

Köszönjük a nap szervezőinek: Bajnócz Enikőnek, Mayer Mónikának, Moni Imolának és Schiff Mónikának a profi előkészítést és lebonyolítást.❤