Főoldal » Rendezvények,események » Vakvezető kutyák Világnapja

Vakvezető kutyák Világnapja

2019-06-13T09:08:39+02:002019. május 06.|

Április 27-én megvalósult az eddigi legnagyobb hazai jótékonysági séta a vakvezető kutyákért, melyen közel ezren fogtak össze a Dorko Loyalty is Royalty kezdeményezésének keretében. Rengeteg gazdi, kutya és támogató gyűlt össze a Városligeti-tó mellett. Az esemény mellé csatlakozott a Tihanyi félmaraton is, ezáltal idénre már több millió Forinttal támogathatták a Magyar Vakok és Gyengénlátók Országos Szövetségének Vakvezetőkutya-kiképző Központját.

A Loyalty is royalty képviselője éppen az MVGYOSZ Vakvezető kutyakiképző központ oklevelét tartja a kezében.

A Loyalty is Royalty kampány keretében a Dorko már 4. éve támogatja az MVGYOSZ munkáját azzal a célkitűzéssel, hogy minden magyarországi látássérült ember mellé – aki igényel – kerülhessen segítőkutya.

Schiff Mónika, az MVGYOSZ Vakvezetőkutya-kiképző Központ vezetője köszönetét fejezte ki minden támogatónak, kiképzőnek és kölyöknevelőnek, a Dorko csapatának pedig az iskolában elültetett első Dorko „kutyafáját” jelképező oklevéllel köszönte meg az évek óta tartó támogatást.

A kiképzők éppen háttal állva lábnál maradás gyakorlatát mutatják be a kutyákkal.

A közönséget ámulatba ejtő fegyelmezettséggel szerepeltek a kutyák a kiképző bemutatón, ezt követően pedig a tó körüli közösségi sétával hívták fel a résztvevők a figyelmet a téma fontosságára. Együtt sétált 25 látássérült és vakvezető kutyája a nagyközönséggel, hogy ők is felhívják a figyelmet a vakvezető kutyák csodálatos segítségére, a kiképzők és kölyöknevelők áldozatos munkájára és a támogatók nemes adományaira.

A rendezvényen megjelent tömeg sétál vakvezető kutyákkal és Loyalty is Royalty zászlókkal.

Dr. Nagy Sándor, az MVGYOSZ elnöke mellett számos ismert zenész és sportoló csatlakozott a kampányhoz az elmúlt évek során, akik közül sokan szombaton is kilátogattak, és egy rövid interjú keretében megosztották személyes élményeiket a közönséggel. Kropkó Péter, Kóger Dániel, Sziklai “Meklód” Mátyás, Fenyvesi Zoltán, Cserpes Laura, Biga, Kollányi Zsuzsi, Járai Márk és a Halott Pénz zenekar tagjai, Petrányi Lajos “Ostya”, a Valmar duo, Szvoboda Bence és Kocsis Korinna is résztvevői voltak a különleges jótékonysági programnak.

A séta teljes nyereségével a Dorko a Magyar Vakok és Gyengénlátók Szövetségét támogatta.

Ugrás a lap tetejére