Végel Gabriella vakvezetőkutyával sétál át egy zebránAz első kutya még gyermekkoromban lett a családunk tagja, azóta folyamatosan van mellettem négylábú. Komolyabban 2011 óta kutyázom, 2014 óta tenyésztek hovawart fajtát. Folyamatosan kerestem a lehetőségeket, hogy szakemberektől tanulhassak kutyázni.

2019-ben Habilitációs Kutya Kiképzője, majd 2020-ban Vakvezetőkutya Kiképzője, 2021-ben pedig Mozgássérültet Segítő Kutya Kiképzője lettem. Közben Sunny nevű saját kutyámmal terápiás vizsgát tettünk. Ezekben az években egyre többet foglalkozhattam kutyákkal, 2020 elején kolléganőmmel saját kutyaiskolát nyitottunk Kecskeméten. 2022. januárjában létrehoztuk tenyésztő és segítőkutyás egyesületünket, ahol saját terápiás kutyáinkkal dolgozunk.

Mindig is csodáltam a vakvezetőkutyák munkáját. Nagyon örültem, mikor a kiképzői tanfolyam elkezdődött az MVGYOSZ Vakvezetőkutya-kiképző Központjában és én is ott lehettem. Még nagyobb megtiszteltetés és boldogság ért, mikor bizalmat kaptam a tanfolyam után és elkezdhettem vakvezetőkutyát képezni. Mostanra a kutyák képzése, tenyésztése és a velük való foglalkozás teljesen kitölti az életemet, nagyszerű emberekkel dolgozhatok együtt, úgy érzem megtaláltam a helyem.