kép: öt labrador kiskutya néz ki egy dobozból

Legyen Ön is kölyöknevelő!

A leendő vakvezetőkutyák kéthónapos koruktól egyéves korukig önkéntes nevelő családok otthonában szerzik meg életük első évének legfontosabb tapasztalatait. Ez a korai nevelés teszi lehetővé, hogy a kölyökkutyák jól szocializált, kiegyensúlyozott felnőtt kutyákká fejlődhessenek.

Olyan személyek vagy családok lehetnek önkéntes nevelők, akik ebben a fontos életkorban gondoskodásukkal és munkájukkal megalapozzák, hogy a kölyökből jól alkalmazkodó, barátságos és vezetésre alkalmas kutya váljon.

Vkk_montázs kép

Milyen feltételekkel lehetek kölyöknevelő?

A kölyökkutyáknak biztonságos, ugyanakkor ingergazdag környezetre van szükségük, a gazda lakóterében kell megtanulniuk az emberrel történő együttélés szabályait. Fontos a szobatisztaságra nevelés és a tömegközlekedéshez szoktatás, illetve hogy a kiskutyát az életkorának megfelelő ingerek érjék, találkozzon sok más, jól szocializált kutyával.

Az önkéntes kölyöknevelő vállalja, hogy kéthavonta az MVGYOSZ Vakvezetőkutya-kiképző Központjában megjelenik, ahol a programmal foglalkozó
kiképző tesztekkel méri fel a kutya fejlődését. A felmérés természetesen előre egyeztetett időpontban zajlik.

Kapok segítséget?

Az MVGYOSZ önkéntes kölyöknevelői számára teljeskörű szakmai segítséget, a kiskutyáknak ingyenes állatorvosi ellátást, jó minőségű kutyaeledelt, azonosítókártyát, tanuló hámot, szükség esetén pedig panziót biztosít.

Mit nyerhetek mindezzel?

• Bepillantást a vakvezetőkutyák munkájába
• Egészségesebb életmódot
• Kutyás tapasztalatokat
• A másoknak való segítés örömét
• Egy befogadó közösséget
• Társadalmi megbecsülést
• Tapasztalatokat az önkénteskedésben

Támogassa a vakvezetőkutyák kiképzését!

A Vakvezetőkutya-kiképző Központ munkáját és a látássérült személyek vakvezetőkutyához jutását az alábbi bankszámlaszámra utalt adománnyal is támogathatja:

  • 16200106-11512701, Magnet Bank

Jelentkezem kölyöknevelőnek!

Kérem, töltse ki az alábbi űrlapunkat a jelentkezésének leadásához: