Augusztusban hét tüneményes vakvezetőkutya-jelölt kölyök labrador névadásához kértük a követők segítségét. Köszönjük minden résztvevőnek az aktivitást! Bizony-bizony, három nap alatt közel négyszáz névvel gazdagodtunk.

Számos szempont mérlegelését követően az MVGYOSZ munkatársai és a leendő kölyöknevelők választották ki a hosszú listából azokat a neveket, amelyek leginkább tükrözték a kis négylábúak külső és belső jegyeit. Üde és Üstök változatlan névvel fut neki a segítő hivatásnak, mivel igen sokan javasolták az eredeti elnevezés megtartását. De lássuk, hogyan változtak a többiek hívónevei! Ursából Lizi, Ütemből Lara, Umából Mézi, Ugorból Bátor lett és Uici, a fekete labrador fiúcska a leghíresebb hobbit, Frodó nevét kapta.

A kutyusuk életében azóta más örömteli esemény is történt: mindannyian önkéntes kölyöknevelőkhöz kerültek, hogy átmeneti új családjuknál sajátítsák el a „vakvezetőkutyaság” alapjait.

Montázs a hét kiskutyáról és önkéntes nevelőikről.

Köszönjük az önkéntes kölyöknevelők (Czeglédi Csaba, Dr. Molnár Krisztina, Eördöghné Pável Kinga, Gonda Emőke és Flórián, Hetyéssy Pál, Pálmai Zsolt és Mónika, továbbá Vanderer Edina) áldozatos és nélkülözhetetlen munkáját!