A júniust az MVGYOSZ Vakvezetőkutya-kiképző Központja újabb, immár a harmadik sikeres vakvezetőkutya közlekedésbiztonsági vizsgával zárta.

A mai napon, június 28-án Dömötör Attila és Panni vakvezetőkutya Győrben tett sikeres vizsgát. Párás, meleg időben rótták a megyeszékhely lámpás kereszteződésekkel ellátott utcáit a vizsgafeladatra kijelölt útvonalon.

Az újdonsült vakvezetőkutya-gazdi, Dömötör Attila, a Vakok és Gyengénlátók Győr-Moson-Sopron Megyei Egyesülete elnöke. Csökkenő látásmaradványa és egy rossz egészségügyi diagnózis után döntött a vakvezetőkutya-igénylés mellett. Ez idáig sem segítőkutyája, sem hobbikutyusa nem volt, így a kutyaigénylés előtt társával is konzultált a vakvezetőkutyával együtt járó kötelezettségekről és felelősségről. Átgondolt döntését tett követte, 2022 elején eljuttatta az igénylését a szövetséghez.

Már az első találkozás után úgy érezte, Panni fegyelmezettsége, értő figyelme biztonságot ad neki a mindennapi közlekedésben. Az ötödik születésnapjához közeledő kutyus ugyanis gyakorlott vakvezető, már a második látássérült ember mindennapjait könnyíti meg. Nyugodt, emberszerető habitusának köszönhetően Attilát nemcsak a munkahelyre való eljutásban segíti, elkíséri szabadtéri koncertekre és a hétvégi kirándulásokra is.

Hogy mennyire beépült Panni a családba, mi sem mutatja jobban, minthogy Attila az alkalomhoz illő, Pannit, őt és társát ábrázoló pólót viselt a vizsga napján.

Balesetmentes közlekedést és boldog együtt töltött éveket kívánunk a párosnak!❤

Köszönet illeti Zinner Mártont és Gabriellát, valamint Libnár Nikolettet Panni felnevelésében nyújtott segítségükért.😍

Köszönjük a vizsgabírók, Farkas Darinka, Komondi Piroska, Rózsa Kata és József Anna, valamint Gazsó Krisztina kutyakiképzők elkötelezett munkáját!😊