A mai napon sikeres vakvezetőkutya közlekedésbiztonsági vizsgát tett Huszár Mária és Lucky vakvezetőkutya.Marcsi és Lucky két hónapja ismerik egymást. A bújós, ugyanakkor határozott sárga labrador kan hamar levette a lábáról új gazdáját, pedig Marcsi rutinos kutyás, Lucky már a harmadik négylábú segítője. Marcsi korábbi kutyái szukák voltak, így elsőre furcsa volt számára Lucky „pasis” viselkedése, de a munka során mutatott határozottságát és nem túláradó, de mégis egyértelmű szeretetmegnyilvánulásait igen hamar megkedvelte.

A születése óta vak nő Pesterzsébeten él és innen jár be naponta zuglói munkahelyére. A mindennapi közlekedés során vakvezetőkutyája nem csak a maximális önállóságot jelenti, hanem kapcsolatot is teremt közte és a vakvezetőkutya munkája iránt érdeklődő utastársak között.Marcsi előző vakvezetőkutyája, Kamilla már kilenc éves. Hét év aktív munka után a közelmúltban egészségi állapota hirtelen megromlott, így szükségessé vált a nyugdíjazása. Marcsinak nem volt lehetősége az idős négylábú segítő megtartására, így Kamillát egy önkéntes vette magához, aki korábban kölyöknevelőként is segítette az MVGYOSZ Vakvezetőkutya-kiképző Központ munkáját.

Az újdonsült páros tikkasztó nyári melegben, Pesterzsébeten tett sikeres vakvezetőkutya közlekedésbiztonsági vizsgát. Bár a vizsga részét képező helybenmaradási feladatot egy póráz nélkül kószáló kiskutya is megpróbálta megzavarni, Lucky kifogástalanul hajtotta végre a gyakorlatot, emellett pedig a vizsgaútvonalat is nagyszerűen teljesítették.

Gratulálunk a párosnak és hosszú, örömteli együtt töltött éveket kívánunk!

Köszönjük Lucky felnevelését Németh Gergő és Petrás Vera ezüst fokozatú Rithnovszky-díjas önkéntes kölyöknevelőinknek!🥰

Köszönjük Nyíriné Kovács Mária, Hajdu Mária és Bernáth Zsóka vizsgabírók a kánikulában is kitartó és lelkiismeretes munkáját!🥰

Lucky kiképzője Rózsa Kata volt.🥰

Lucky kiképzését az Inner Wheel Klub Budapest támogatta. Köszönjük!♥️

Schiff Mónika
központvezető