A mai zord, esős őszi napon, de annál vidámabb hangulatban tett sikeres vakvezetőkutya közlekedésbiztonsági vizsgát Mayer Mónika és Loki vakvezetőkutya.

 

Mónika Budapesten él, és a járvány előtt hosszú évekig masszőrként dolgozott, munkájával idős és mozgássérült emberek mindennapjait megkönnyítve. Mivel teljesen vak, így a vakvezetőkutya hatékony segítséget jelent számára különösen most, hogy néhány hete új helyre költözött. A rutinos kutyás életében Loki már a harmadik négylábú segítő. Második kutyájának váratlan elvesztése után több mint másfél évtizednek kellett eltelnie, mire ismét úgy döntött, hogy vakvezetőkutyát igényel. Lokival két hónapja töltik együtt mindennapjaikat, könnyen ment az összeszokás, Mónika szerint stabilan tudnak együtt dolgozni. Loki egy jófej, eleven és kreatív kutya, aki felelősségteljesen dolgozik, de játék közben még mindig olyan, mint egy szeleburdi kölyök. Mónika reméli, hogy Lokival együtt indulnak egy új élet irányába és széppé teszik egymás mindennapjait.

„A kutyás élet az igazi. A kutya önmagában egy csoda, az pedig már csak bónusz, hogy még vezet is” – mondta a vizsga napján, amire egészséges izgalommal, ugyanakkor kellő optimizmussal és céltudatossággal indult el.

Gratulálunk a párosnak, és kívánunk nekik gondtalan, örömteli együtt töltött éveket!

Köszönjük Rádfai Krisztina és családja nevelőmunkáját! 😊

Vízhatlan 🙂 bíróinknak is köszönjük a kitartást: Hajdu Mária, Bernáth Zsóka, Bajnóczy Enikő 💕

Kiképző: Rózsa Kata

 

Schiff Mónika
központvezető