Augusztus utolsó napján sikeres közlekedésbiztonsági vizsgát tett Rabóczky Gyuláné Marica és Bono vakvezetőkutya. A páros a buszmegállótól a vasútállomásig teljesítette Eger utcáin a vizsgaútvonalat. Marica aliglátó hölgy, aki több évtizedes tapasztalatokat szerzett már a vakvezetőkutyával történő közlekedésben, a most vizsgázó négylábú társa már az ötödik vakvezetőkutyája lesz.

Bono az elkövetkező években a mindennapi közlekedésben segíti gazdáját, amelyre nagy szükség is van, mivel Marica kifejezetten aktív társadalmi és kulturális életet él, gyakran utazik Kisköréről Egerbe, ahol amatőr énekesként lép fel különböző eseményeken.

Elmondása szerint a vakvezetőkutyával szabadabban és gyorsabban tud közlekedni, megnyugtatja a tudat, hogy Bono mindenhova elkísérheti őt.
Sok közös örömük volt már az eltelt másfél hónap alatt, mióta Bono Kiskörén lakik, a majd kétéves fekete labradorral hamar megtalálták a közös hangot, mivel a határozott, megfontolt és fáradhatatlan kutya szeretetteljesen figyeli a gazdája jelzéseit. Marica azt is elmondta, hogy ugyan tapasztalt kutyásnak érzi magát, de ennek ellenére nagyon fontosnak tartja, hogy a bentlakásos tanfolyamon részt vehetett, mert így még gyorsabban össze tudtak szokni az új vakvezetőkutyájával.

A párosnak boldog együtt töltött éveket és balesetmentes közlekedést kívánunk!

Köszönjük Bajnóczy Enikő kiképző, Moni Imola tiflopedagógus, dr. Mezősi Tamás, Komondi Piroska, Végel Gabriella vizsgabiztosok elkötelezett munkáját, valamint Gál Haronisz Anikó kölyöknevelő és családja Bono felneveléséhez nyújtott segítségét.❤

A fotón (balról jobbra): Rabóczky Gyuláné Marica, Bono és Bajnóczy Enikő