Június 23-án sikeres közlekedésbiztonsági vizsgát tett Bugovics Edit és Tánya vakvezetőkutya. A Balaton-parti város útvonalán zajló vizsga kiválóan sikerült a ragyogó napsütésben.

Edit az elmúlt év végén egy televízióban látott műsor után döntött úgy, hogy vakvezetőkutyát igényel az MVGYOSZ-től. A nyugdíjas kora ellenére kifejezetten aktív hölgy több civil szervezetnek a tagja, többek között a Veszprém Megyei Vakok és Gyengénlátók Egyesületének is, ahol kirándulások szervezésével járul hozzá a civil szervezet tevékenységéhez, valamint a Vörösberényi Kertbarát Körnek is, ahol gazdasági feladatokat is végzett, amíg azt látása engedte.

Tavaly télen a Veszprém Megyei Vakok és Gyengénlátók Egyesülete segítségével nyújtotta be a vakvezetőkutya-igénylését, és legnagyobb örömére alig néhány hónap múlva már két kutyussal is megismerkedhetett. Tányával már az első alkalommal megszerették egymást, a nyugodt, felelősségteljes és szófogadó vakvezetőkutyával habitusukban is összeillenek. Ahogy Edit fogalmazott: „Tánya úgy érkezett ez első közös hétvégére, mint aki hazajön”. A nagy állatbarát hírében álló hölgynek egy idős hobbikutyája és egy cicája is van; Tánya nemcsak őt, hanem kedvenceit is hamar elvarázsolta.

Miközben az aktív közösségi életet élő Edit vizsgázott, gyermekei és barátai drukkoltak érte otthon. Telefonja azóta is folyamatosan csöng, ő pedig Tánya kutyus fejét simogatva örömmel fogadja a gratulációkat.

Balesetmentes közlekedést és sok boldogságot kívánunk!❤

Köszönet illeti Huszovszky Katalint és családját Tánya felnevelésében nyújtott segítségükért. 😍

Köszönjük a vizsgabírók, Hajdu Mária, Juhászné Mályi Edit, Gazsó Krisztina és Auth Flóra (mentor: Rózsa Kata) kutyakiképző, valamint Moni Imola gyógypedagógus elkötelezett munkáját!😊

Köszönet Az Emberi Erőforrások Minisztériuma felkérésére a Slachta Margit Nemzeti Szociálpolitikai Intézet „Segítő kutya kiképzéssel foglalkozó szervezetek támogatása 2021” létrejött pályázatának. (SKK2021)