Sikeres közlekedésbiztonsági vizsgát tett október 5-én Győr belvárosában Fóris Norbert és Zoltán (Zozo) vakvezetőkutya.

Norbert harmincéves, négydiplomás látássérült fiatalember, aki az elmúlt évtizedekben komoly eredményeket ért el a dzsúdóban, álma, hogy egyszer a paralimpián is képviselhesse az országot. Jelenleg doktori képzésben vesz részt, a disszertációja témája az esélyegyenlőség a közigazgatásban.
A sport és a tanulmányok mellett Norbert a munkából is kiveszi a részét: egyrészt az MVGYOSZ akadálymentesítési referense, emellett a Labdarúgó Szövetségnél marketing feladatokat is ellát.

A kifejezetten aktív fiatalember már tapasztalt vakvezetőkutyás, Luna és Gyömbér után most Zozo az, aki a közlekedését megkönnyíti, ha munkába vagy edzésre megy.

Elmondása szerint a kétéves fekete labradorral már az első találkozáskor egymásra hangolódtak, mivel Zozó kreatív, figyelmes és jól értelmezi a gazdája jelzéseit, utasításait.

A frissen vizsgázott párosnak balesetmentes közlekedést és hosszú, boldog együtt töltött éveket, Norbertnek pedig sikeres doktori képzést, jó munkát és további kiváló sporteredményeket kívánunk.

Köszönjük Szentirmai Illés Bernadettnek és családjának, hogy önkéntes kölyöknevelőként mindent megtettek Zozo megfelelő szocializációjáért, valamint Rózsa Kata kutyakiképzőnek, Moni Imola és Varga Ivett (Lát-Szol Látássérültek Rehabilitációs Központja) tiflopedagógusoknak az elhivatottságot, a sok-sok segítséget és odafigyelést.❤

Köszönjük a mai vizsgabírók: Juhászné Mályi Edit, Komondi Piroska és Végel Gabriella elkötelezett munkáját.❤