A tegnapi napon sikeres vakvezetőkutya közlekedésbiztonsági vizsgát tett Hári Tamás István és Néró vakvezetőkutya.
Tamás, aki az elmúlt tíz évben fokozatosan vesztette el a látását, egy Csongrád melletti tanyán él. Korábban zenészként és a faiparban is dolgozott, jelenleg egy alapítványnál vesz részt iskolai szemléletformáló programok vezetésében. Az elmúlt években fehérbottal közlekedett, ám a közvilágítás nélküli hosszú úton, ami a városból a tanyájukra vezet, ez egyre nagyobb nehézséget jelentett számámra, különösen a téli hónapokban. Szintén vak feleségével mindketten igényeltek vakvezetőkutyát, kettőjük közül egyelőre Tamás jutott négylábú segítőtárshoz.
Néró augusztus óta lakik velük. A tanyán egy házőrző kutya is él, akivel a viszonyuk kezdetben nem volt felhőtlen, de ma már szívesen bandáznak együtt az udvaron.
Tamás vizsgáját eredetileg szeptember végére tűzték ki, ám egy baleset miatt azt el kellett halasztani. A közlekedésbiztonsági vizsga Csongrád utcáin zajlott, ahol számos gyalogátkelőn, támpontok nélküli parkolón és egy parkon áthaladva végül egy drogéria volt az úticél. A teljesítést néhány kutya és macska mellett egy-két kedves ismerős is megpróbálta megzavarni, akik szívesen beszélgettek volna egy jót Tamással. Bár Tamásban volt egy adag vizsgadrukk, a közlekedésbiztonsági vizsgát végül sikerrel teljesítette a páros.
A sikeres vizsgához gratulálunk és örömteli aktivitásban együtt töltött éveket kívánunk!😊
Köszönjük Komondi Piroska vizsgaelnök, valamint Bajnóczy Enikő és Rózsa Linda vizsgabiztosok munkáját!💕
Néró kiképzője Gazsó Krisztina volt.
Schiff Mónika
központvezető