Sikeres vakvezetőkutya közlekedésbiztonsági vizsgát tett Pintér Norbert és Szeder vakvezetőkutya.
Gratulálunk a párosnak és további balesetmentes közlekedést kívánunk!
Az elmúlt hónapokban Szeder neve többször feltűnt az MVGYOSZ 1% százalékos kampányának Facebook-posztjaiban, és kiképzése fotókon megjelenített mozzanatait mindig azzal zártuk, hogy 99% százalékban már biztos, hogy vakvezetőkutya lesz, amelyhez az adózók 1% százalékát kértük.

A közlekedésbiztonsági vizsgát követően most már 100%-ban állíthatjuk, hogy Szeder, aki a kampány során is kitűnően teljesített, kiképzett vakvezetőkutya lett.
Szeder a munkája során Pintér Norbert látássérült fiatalember mozgalmas napjaiban nyújt segítséget a közlekedésben, hiszen mint Norbert elmondta, nemcsak a munkába járást könnyíti meg vakvezetőkutyája, hanem elkíséri a zenekari próbákra, nyaraltak már a zselici erdőben, sőt a szegedi vadasparkban is jártak, ahol Szeder jól nevelt kutyaként viselkedett, nem úgy, mint az őket megmorgó teve…

A páros hamar összecsiszolódott, a feladatokat szorgalmasan teljesítő kutyus órákig pihen, ha éppen Norbert zenét szerez, fest vagy tanít, de első szóra felpattan és teszi a dolgát, ha útnak kell indulniuk. A zenei érzékenységgel rendelkező négylábú a Csillagerdő zenekar próbáinak is lelkes rajongója (mondhatni állandó külsős meghívott 😊) és boldog farkcsóválással üdvözli a zenekari tagokat.

A gazdi számára Szeder, a fekete labrador igazi társ a sportban is. Norberthez hasonlóan Szeder is imád úszni és ha nem is fejest, de jókora hasasokat ugrik, hatalmas csobbanással landolva. Norbert az elkövetkező hónapokban a futásban is számít Szeder aktivitására, egyelőre, mint mondta, a futópálya megismerése van soron.

A tanító és ének-zene tanári végzettségű fiatalember jelenleg informatika oktatóként dolgozik a Kreatív Formák Alapítványnál. Zenekarával a hétvégen Szentesen, majd a szegedi SZÍN-en lépnek fel, de hamarosan elkészül a második album is, így még többek ismerhetik majd meg a Csillagerdő zenekart.

A páros elkövetkező mozgalmas éveihez sok sikert kívánunk!

Köszönjük Szeder felnevelését dr. Nagy Anikónak!🥰

Köszönjük továbbá vizsgabíróink munkáját Komondi Piroskának, dr. Mezősi Tamásnak és Rózsa Katának!🥰

Szeder kiképzését a Nemzeti Szociálpolitikai Intézet támogatta. Köszönjük!🥰

Kiképző: Gazsó Krisztina♥️

 

Schiff Mónika
központvezető