Judit életében a vakvezetőkutyák mindig fontos szerepet játszottak, édesapja közlekedését öt vakvezetőkutya segítette, az aliglátó Juditnak Samu már a második
vakvezetőkutyája. Előző kutyusa, Mázli tíz évig segítette a mindennapjait, a szenior korba lépett kutyus jelenleg méltán megérdemelt nyugdíjas éveit tölti egy önkéntes családnál egy cica társaságában.

Judit aktív életet él, rendszeresen jár Budapestre, így nem volt kérdés, hogy Mázli nyugdíjazása után újra beadja a vakvezetőkutya-igénylést az MVGYOSZ Vakvezetőkutya-kiképző Központjához.

Samu, az ébenfekete labrador hamar belopta Judit szívébe magát a szeretetével, precíz feladatvégzésével és nyitottságával.

Az újdonsült gazdi azt mondja, hogy ők ketten nagyon hasonlítanak egymásra. Mindketten pozitívan állnak az élet dolgaihoz, és mindketten szeretnek tanulni. Judit ének-zene tanári szakon végzett a Szegedi Tudományegyetemen, imád zongorázni, kitűnően beszél angolul, franciául, utóbbi nyelvből önkéntes alapon fordításokat is vállal a Magyar Kurírnak. Jelenleg azon dolgozik, hogy az orosz nyelvtudását is elmélyítse. Ha nem tanul, akkor olvas, szabadidejében örömmel tölt le könyveket az MVGYOSZ Hangoskönyvtárából.

A párosnak balesetmentes közlekedést és hosszú, boldog együtt töltött éveket kívánunk!

Köszönjük Végel Gabriella kiképző, Moni Imola gyógypedagógus, valamint dr. Molnár Krisztina kölyöknevelő elkötelezett segítségét, valamint a vizsgabiztosok, Juhászné Mályi Edit, Komondi Piroska és Rózsa Kata pótolhatatlan munkáját.❤

A képen Moni Imola gyógypedagógus, Varga Judit, Samu vakvezetőkutya és Végel Gabriella kiképző látható.