Szonja gyengénlátóként született, ám mostanra szinte teljesen elvesztette a látását. Gimnáziumba jár, jövőre fog érettségizni. A tanulás mellett rendszeresen sportol: csörgőlabdázik és tagja az egyetlen magyar vakfoci csapatnak is. Bár fehérbottal is jól közlekedik, úgy érzi, ez túl sok energiát vesz el a mindennapi feladataitól, ezért döntött a kutyaigénylés mellett. Valamilyen házikedvence mindig volt és imádja a kutyákat, így Rea számára nem csupán „segédeszköz”, hanem valódi társ.

Szonjának nem ez volt az első közlekedésbiztonsági vizsgája, korábbi vakvezetőkutyáját betegség miatt kellett kivonni a munkából. Reával április eleje óta folyamatosan együtt vannak, így bőven volt idejük az összeszokásra. Szonja a vizsga előtt egyáltalán nem izgult, mivel tudta, mire számíthat és úgy érezte, Reával tökéletes az összhang.
Vizsgájuk Budapest egyik legforgalmasabb csomópontját, a Móricz Zsigmond körteret is érintette. A páros a meleg és a nagy forgalom közepette is kitűnően helytállt.

Köszönjük Hegedűs Gábor Károlynak, hogy a kölyöknevelési program keretében felnevelte Reát!

Köszönjük a vizsgabírók – Juhászné Mályi Edit, Komondi Piroska és Bajnóczy Enikő – munkáját!💝

Rea kiképzője Gazsó Krisztina volt

 

 

A program a Fogyatékos Személyek Esélyegyenlőségéért Közhasznú Nonprofit Kft. és az Emberi Erőforrások Minisztériumának támogatásával valósult meg. Köszönjük!

 

Schiff Mónika
központvezető