Március 19-én délelőtt sikeres vakvezetőkutya közlekedésbiztonsági vizsgát tett Babik Tamás és Szusi vakvezetőkutya Debrecenben.

Tamás neve nem ismeretlen az MVGYOSZ Facebook-oldalának követői előtt, 2022 decemberében a Jónak lenni jó! program Embermesék sorozatának egyik interjúalanya volt, egy ország ismerhette meg a látássérült házaspár, Tamás és felesége, Kamilla példaértékű kitartását, munka- és életszeretetét.
A születésétől fogva látássérült fiatalember az elmúlt évtizedekben számtalan szakmát és képesítést szerzett: elvégezte a szociális munkás szakot, web-programozó, masszőr és tréner lett. Jelenleg a Látássérültek Észak-alföldi Regionális Egyesülete (LÉARE) munkatársa, valamint feleségével saját masszázsszalont vezetnek Debrecen belvárosában.

A kétgyermekes házaspár által üzemeltetett, a testet és lelket is központba állító különleges helyen a gyógyulni vágyók a masszázs mellett az illóolaj-terápiát is kipróbálhatják, de akár életvezetési vagy álláskeresési tanácsokat is kaphatnak, ha éppen arra van szükségük.

Tamás az előző négylábú társával, Sunnyval megszámlálhatatlan iskolában, óvodában tartott vakvezetőkutyás szemléletformálást a LÉARE képviseletében. Sunny 13 éves, közel tíz évnyi munka után jelenleg a nyugdíjas vakvezetőkutyák boldog, pihengetős napjait tölti az eddig is otthonaként szolgáló kertes házban.
Tamásnak azonban ahhoz, hogy a megszokott tempóban élhesse életét és végezze feladatait, egy újabb, aktív vakvezetőkutyára volt szüksége. Sunny ugyan magasra rakta a lécet, de Szusinak, a kétéves sárga labrador hölgynek hamar sikerült Tamás szívébe belopnia magát. Mondhatni, az első találkozásnál kiválasztották egymást.

Szusinak ma nehéz terepen, közlekedési lámpákkal, zebrákkal tarkított, környezeti zajoktól hangos útvonalon sikerült bizonyítania, hogy az elkövetkező években hűséges és megbízható társa lesz látássérült gazdijának.

A frissen vizsgázott párosnak boldog együtt töltött éveket és balesetmentes közlekedést kívánunk!

Köszönet illeti Kardos Viktóriát és Kovács Krisztiánt Szusi felnevelésében nyújtott segítségükért.❤

Köszönjük a vizsgabírók, Juhászné Mályi Edit, Komondi Piroska és Végel Gabriella, a tiflopedagógusok Moni Imola (MVGYOSZ) és Bodó Erzsébet (Fehér Bot Alapítvány) elkötelezett munkáját, valamint Szusi kiképzését Bajnóczy Enikő kiképzőnek és Mittermayer Tamás segédkiképzőnek.❤