Tegnap, április 23-án délelőtt Bot Bernadett és Ginger vakvezetőkutya sikeres közlekedésbiztonsági vizsgát tett Szekszárd belvárosában. A felkészült párosnak az áprilisi hűvös, borús idő sem jelentett akadályt, szabályosan és tempósan teljesítették a vasútállomástól gyógyszertárig vezető vizsgaútvonalat.

A harmincas éveiben járó Bot Bernadett jelenleg a Kék Madár Alapítvány BeSweet Csokoládémanufaktúrájában dolgozik, ahol a minőségi csokoládékat fogyatékossággal élő emberek készítik és csomagolják hatalmas precizitással és odaadással. Bebe, ahogy mindenki hívja Bernadettet, maga is szereti a csokoládét, de ez egyáltalán nem látszik meg az alkatán, hiszen a sport és a tánc mindennapjainak részét képezi. A fiatal hölgy öt éve veszítette el látását, optimizmusának, tenni akarásának, családja támogatásának és az előző vakvezetőkutyájának köszönhetően a rá jellemző aktivitást sikerült megőriznie. A vakvezetőkutya betegsége miatt azonban egy újabb segítőre volt szüksége.

Gingernek az elkövetkező években rengeteg feladata lesz: munkába, edzésre, boltba, fodrászhoz, sőt hullámmasszázsra kíséri majd gazdáját, valamint az iskolához, mert a Bebe bizony egy kilencéves kislány anyukája is.

A frissen vizsgázott vakvezetőkutya igazi szerető családba csöppent, ahol egy hobbikutyával, Akelával osztozik gazdái szeretetén, de még a szomszéd macskáival is békésen együtt tud élni. És hogy mit szeret a legjobban Bebe Gingerben? A talpraesettségét, a négylábú segítő megbízhatóságát, és hogy érzi, hogy a kutya kifejezetten igényli a közelségét.

A frissen vizsgázott párosnak boldog együtt töltött éveket és balesetmentes közlekedést kívánunk!❤

Ginger vakvezetőkutya kiképzése a Belügyminisztérium és a Slachta Margit Nemzeti Szociálpolitikai Intézet támogatásával valósult meg.

Köszönjük az önkéntes kölyöknevelőnknek, Németh Grétának, hogy Ginger számára ingergazdag környezetet biztosított, köszönjük továbbá Bajnóczy Enikő kutyakiképző, valamint Mályi Edit, Komondi Piroska és Végel Gabriella vizsgabiztosok elkötelezett munkáját.❤