Kitűnő közlekedésbiztonsági vizsgát tett 2023. március 20-án Óbuda utcáin Császár Angelika és Manka vakvezetőkutya. A fontos megmérettetésen a vizsgabírók minden vizsgaelemre kitűnő minősítést adtak!

A 27 éves hölgy 18 éves korában veszítette el a látását. Első vakvezetőkutyája, Kristály, hosszú évekig segítette a mindennapjait. Angelika kifejezetten aktív életet él, ötéves kislányát, Izabellát egyedül neveli, mindemellett dolgozik, a Nem Adom Fel Alapítvány kommunikációs és tréneri feladatait végzi, valamint szemléletformáló foglalkozásokat is vezet. Esténként pedig újra beül az iskolapadba, júniusban fejezi be a középiskolai tanulmányait, érettségi után a jogi egyetemre készül.

Arra a kérdésre, hogy hogyan fogadta az MVGYOSZ Vakvezetőkutya-kiképző központjának javaslatát, a hároméves Mankát, azt válaszolta, hogy nagyon örült neki, mivel nála érezte azt a szikrát, amiből tudta, hogy ők ketten jó páros lesznek. „Az életünket köszönhetjük nekik, hálás vagyok a szolgálatukért, a legkevesebb, hogy mindent megteszek annak érdekében, hogy Manka a legjobb fizikai és mentális állapotban végezhesse a feladatait.”

Angelika, Izabella és Manka sok helyre járnak együtt: óvoda, orvos, munkahely iskola, de az egyik legkedvesebb helyük a Városliget, ahol mindannyian egyszerre érezhetik magukat jól.

A frissen végzett párosnak boldog, sikeres éveket, biztonságos közlekedést és sok-sok ligetsétát kívánunk!❤

Köszönjük Farkas Ajsa önkéntes kölyöknevelő, Auth Flóra és Gazsó Krisztina kutyakiképzők munkáját, valamint az átadó profi lebonyolítását Rózsa Kata kiképzőnek és Moni Imola gyógypedagógusnak.❤

A sikeres vizsgáért és a sok dicséretért hálásak vagyunk Juhászné Mályi Editnek, Nyíriné Kovács Máriának (Köszönjük a beugrást!) és Bajnóczy Enikőnek.❤