Július 20-án sikeres közlekedésbiztonsági vizsgát tett Budapesten Halmi Aranka és Herceg névre hallgató vakvezetőkutyája.

Aranka egy kimondottan aktív életet élő, aliglátó hölgy, aki kilenc gyermeknek adott életet. Az inkubátor következményeként születésétől fogva látássérült, Herceg a harmadik vakvezetőkutyája.

A saját nehézségei megtanították arra, hogy mások problémái mellett se menjen el szótlanul, így az elmúlt években számos hontalan kutyusnak és cicának sikerült megfelelő gazdát találnia.

Herceget nyolchónapos korában igen mostoha körülmények közül mentette ki, és a lesoványodott, látszólag bizalmatlan, félős labradorkeverék kutyust azonnal a szívébe zárta. Herceg rövid idő alatt beszokott a családba, barátságot kötött a többi kutyával és a mentett cicákkal is, nyugodtan sétált a kerítések mellett. Aranka elmondta, hogy rögtön az a benyomása volt, hogy a szuperérzékeny, intelligens kutya önkéntelenül is vigyázni akar rá, mindenhova követte őt, szót fogadott neki, kéréseit, utasításait értette, kerülte a pocsolyákat, terelte, ha akadályt észlelt.

Aranka kikérte az MVGYOSZ kutyakiképzőinek véleményét arról, hogy lehetséges-e, hogy Hercegből képzett vakvezető legyen. Kiképzőink szakmailag felmérték a kutyát és megfelelőnek találták a vezető munkára. A speciális körülmények miatt Aranka mellett és aktív közreműködésével zajlott a kiképzési folyamat Bajnóczy Enikő kiképző vezetésével.

Herceg az elkövetkező években Tápiógyörgyéről Budapestre kíséri majd gazdáját munkába, melyhez a párosnak hosszú, boldog életet és balesetmentes közlekedést kívánunk.

Köszönjük Juhászné Mályi Edit elnök, Bernáth Zsóka és Rózsa Kata vizsgabizottsági tagok, valamint Bajnóczy Enikő kiképző és Moni Imola gyógypedagógus elkötelezett munkáját!❤