Március 28-án kitűnő vakvezetőkutya közlekedésbiztonsági vizsgát tett Huszár Mária és Stella vakvezetőkutya.

Marcsi és Stella hosszabb előzetes ismeretség és sok-sok közös gyakorlás után tett sikeres vizsgát. A megmérettetés során pesterzsébeti otthonukból kellett eljutniuk az MVGYOSZ Csepelen található Vakvezetőkutya-kiképző Központjába, ami már jól ismert útvonal és kedves hely a páros számára, így Marcsi és a fekete labrador izgalma is hamar elszállt és kiválóan teljesítették a feladatot. Marcsi éppen ezt a nyugalmat és teljes ráhangolódást kedveli legújabb négylábú segítőtársában, aki természetét tekintve nagyon különbözik előző három vakvezetőkutyájától.
A születése óta vak nő Pesterzsébeten él és innen jár be naponta zuglói munkahelyére. A több mint tizenöt éve önállóan közlekedő látássérült nő számára a mindennapi közlekedés során vakvezetőkutyái nem csak a maximális önállóságot jelentik, hanem kapcsolatot is teremtenek közte és a segítőkutya munkája iránt érdeklődő utastársak között. Marcsi számára ezért sem volt kérdés, hogy előző kutyái nyugdíjazása után mindig új négylábú segítőtársat igényelt.

A sikeres vizsga után a páros rögtön a mélyvízben találta magát, ugyanis éppen a héten végeznek csatornázási munkálatokat Marcsi munkahelyének környékén, így Stella a napokban az akadályokkal teli és folyamatosan változó utcai környezetben is kipróbálhatta magát újdonsült gazdája legnagyobb megelégedésére.
Gratulálunk a párosnak és hosszú, örömteli együtt töltött éveket kívánunk! 🥰

Köszönjük Stella felnevelését Tétiné Vörös Rita önkéntes kölyöknevelőnknek és családjának!❤

Köszönjük Varga Viktória, Királyné Barkóczy Emese és József Anna vizsgabírók lelkiismeretes munkáját! 😊

Stella kiképzője Surányi Kinga és Rózsa Kata volt, a vizsgára való felkészülésüket Moni Imola gyógypedagógus segítette.😍