Február 25-én sikeres közlekedésbiztonsági vizsgát tett dr. Petrus Anna és Cooper vakvezetőkutya. 💖
Anna már rutinos vizsgázónak mondható, de egyáltalán nem csak azért, mert néhány éve jogi diplomát szerzett. A nyíregyházi vak hölgynek ez volt kevesebb mint egy éven belül a második vakvezetőkutya közlekedésbiztonsági vizsgája. Bár az első vizsgát – egy másik kutyával – is sikeresen teljesítette, előző kutyájával a gyakorlati összeszokás sajnos nem sikerült. Annának fájó szívvel kellett tőle megválnia és másik négylábú segítőt igényelnie annak érdekében, hogy kemény munkával megszerzett önállóságát megtarthassa.

Cooper története sem hétköznapi. A csokibarna labrador ugyanis nem a megszokott úton jutott el a vakvezetőkutya képesítés megszerzéséig, azaz nem saját tenyésztésünkből született, hanem már felnőttként vásárolta meg az MVGYOSZ. Annak ellenére, hogy a kölyökkortól folytatott szigorú megfigyelés és a következetes, ugyanakkor szeretetteli környezetben biztosított nevelés esetében nem a Vakvezetőkutya-kiképző Központ munkatársainak irányítása alatt zajlott, minden jel arra utal, hogy kiváló vakvezetőkutya vált belőle.
Gratulálunk a párosnak a sikeres vizsgához és kívánunk nekik sok-sok közösen megtett utat és hosszú, boldog együtt töltött éveket!
Köszönjük Komondi Piroska, Rózsa Kata és Szűcs András vizsgabírók munkáját! 🥰

Cooper kiképzője Gazsó Krisztina.🥰

 

Schiff Mónika
központvezető