Sikeres vakvezetőkutya közlekedésbiztonsági vizsgát tett 2022. november 22-én Debrecen forgalmas utcáin Szakáll Zsombor és Ramsey vakvezetőkutya.

A frissen vizsgázott páros életében az 5-ös igen meghatározó szám. Zsombornak az ötödik vakvezetőkutyája az ötéves Ramsey, aki három németjuhász és egy sárga labrador után most csoki színben pompázik gazdája mellett. Tapasztalt vakvezetőkutya, egy másik látássérült ember közlekedését hosszú ideig segítette, aki egy szerencsés szemműtét következtében visszanyerte a látását. Ugyan nagyon szerette Ramseyt, de azt mondta, olyan jó kutya, hogy segítsen inkább egy másik látássérült embernek.

Zsombor felelősségteljes munkát végez a Református Szeretetszolgálat vakmissziójánál, hanganyagokat szerkeszt, digitalizál és rendszeresen tart áhítatokat is, így a napi közlekedéséhez Ramsey elengedhetetlen segítséget nyújt számára.

Sok sikert, balesetmentes közlekedést és boldog együtt töltött éveket kívánunk a párosnak!

Köszönjük Tudesze Mónika kölyöknevelő, Rózsa Kata és Renkó Zsuzsanna kiképzők, valamint Moni Imola (MVGYOSZ) és Bodó Erzsébet (Fehér Bot Alapítvány) tiflopedagógusok elkötelezett munkáját és segítségét.

Köszönjük továbbá a bírók: dr. Mezősi Tamás, Komondi Piroska és Gazsó Krisztina munkáját is.